Emocions

Us adonareu que sempre faig servir el terme “vincle”. I malgrat que hi ha gent a qui no agrada, per mi és quelcom molt important i vital per a la relació amb els nostres peluts. I no serà menys  aquest espai on parlaré de les emocions dels gossos.

Si! Emocions, ells també en tenen. Ells també senten felicitat, tristor, por, angoixa, ira…..De fet, des de el gener de 2022, hi ha un nou article en el codi civil, que els considera animals dotats de sensibilitat.

Un estudi de la Universitat de Emory, Atlanta (Estats Units),

diu que els gossos senten d’una manera molt semblant a com ho fan els nens petits de entre 3 i 5 anys. Els nostres peluts, ploren i poden riure responent a determinats estímuls.

També poden ser optimistes o pessimistes i us explico un estudi del professor Mike Mendl

de la Universitat de Bristol, que ho demostra:

Van agafar un grup de 24 gossos i els van aïllar durant 20 min (el primer dia) acompanyats amb una persona.  Al dia següent es va fer el mateix, però aquesta vegada els deixaven sols durant 5 min. Les gravacions demostraven que els comportaments eren totalment diferents. Començaven a bordar, saltar, rascar la porta….El tercer dia van tornar a gravar. En aquest cas volien saber quines eren les decisions que prenien i per això, els havien ensenyat dos zones de la sala on havien d’estar esperant: La zona positiva (on hi havia menjar) i la zona negativa, on no n’hi havia. Van fer dos classificacions segons els gossos que corrien a la zona esperant trobar menjar (els positius) i els que no anaven a la zona (com a pessimistes).

Segons el mateix Mike Mendl, les conclusions són:

“Aquest estudi demostra que alguns dels gossos que mostren conductes relacionades amb la separació poden tenir estats emocionals negatius subjacents. Per això s’anima els propietaris a buscar tractament per millorar el benestar dels seus gossos”

 

“Sabem que els estats emocionals de les persones afecten la seva capacitat per jutjar les coses. Les persones felices tenen més probabilitat de jutjar una situació ambigua de manera positiva, i ara sembla que això també és aplicable als gossos”

 

Per això és important que treballem perquè els nostres gossos siguin lo més feliços possible