Vincle caní

¿Qui som i perquè ho fem?

El meu nom és Gemma Gracia i he tingut la gran sort de conèixer quina és la meva passió: Els gossos.

De petita m'entrava pànic quan veia un gos de lluny i ara s'han convertit en una part molt important en la meva vida. Nina i Nit, les meves companyes peludes actuals, són el motiu pel qual cada matí m'aixeco i veig sortir el sol.
És amb elles que he descobert com de gran és el que ens poden donar els gossos i és amb elles que vaig decidir aprendre com podia retornar-los aquest amor.

És per a això que necessitava conèixer el seu idioma, la seva manera de comunicar-se, la seva manera de voler i no voler, les seves emocions... i tantes altres coses apassionants que m'han “enganxat” de tal manera que han fet que neixi Vincle. Un racó obert a qui ho necessiti i vulgui compartir històries d'aquests éssers meravellosos.

Abans d'avançar, però, haig d'agrair a David Bellmunt i Àgata Abad per haver estat inspiradors meus. 

Gemma Gracia

Ensinistradora

Nina

Teckel

Nit

Mestissa de Rotweiler
La nostra tècnica

Educació canina Cognitiva-Emocional i Motivacional

L'educació canina ha anat canviant amb el temps i malgrat que encara queden figures que mantenen tècniques antigues, cada vegada som més els que tenim en compte les seves emocions, el seu caràcter i la seva manera de ser, per poder entendre'l i ajudar-lo, si cal, davant de qualsevol problema.  Cada vegada som més els que treballem perquè el gos pensi: què vols que faci? en lloc de pensar: ho faig perquè tu ho vols. Es a dir, treballem per motivar al gos i que sigui ell qui ho vulgui fer. Ben lluny d’obligar, castigar, forçar, imposar...

Al gos, li haurem d'ensenyar maneres de comportar-se en la nostra societat. Un gos ben educat, és aquell que s'adapta de manera positiva a l'entorn i sap gestionar cadascun dels estímuls que l'envolten.

A Vincle entenem aquesta educació, com l'equilibri entre la part física, emocional, cognitiva i social.

  • La física, des de un bon seguiment  per part del veterinari, una bona alimentació, i un bon exercici constant. No oblidem que si no es troben bé, els afectarà en la seva manera de ser. 
  • Com a éssers emocionals que són, també senten pors, alegries, ira, tristesa......i és inevitable que totes les emocions,  estiguin present a les seves vides. Però sí que podem ajudar-los a aprendre a gestionar-les.
  • Ensenyar al teu gos reforçant conductes, amb premis, és quelcom que fem servir a Vincle, però també tenim en compte, i de manera molt important per nosaltres, l'aprenentatge cognitiu. És a dir, estimular mentalment al gos perque sigui ell qui resolgui el problema, perque sigui ell qui trobi la manera de fer. D'aquesta manera, s'engega un procés d'empoderament, que fa que el gos augmenti la seva autoestima, la seva autoconfiança i seguretat. I cada vegada voldrà aprendre més i més.
  • I no podem obviar  que com més es treballa amb aquest mètode, més Vincle es crea entre el teu gos i tu

Els gossos són animals socials, però han d'aprendre a conviure en la societat humana. Per això els hem d'ensenyar a adaptar-se a l'entorn familiar de cadascú i a gestionar de manera positiva, els estímuls que l'envolten. Depenent del gos, hi haurà coses que hauràs de treballar, més que d'altres.

El nostre mètode, t'ajudarà a entendre el teu gos, i amb això, l'ajudaràs davant les diferents situacions que vulguis canviar

El procés de socialització és molt important. Normalment, des de que neixen, estan envoltats de la seva familia. La mare transmet molta informació, maneres de relacionar-se, de comportar-se....però és a partir dels 2 mesos, quan convé que el gos inicii la seva vida amb la nova familia i poc a poc anar introduint tots aquells estímuls que es pot trobar al llarg de la seva vida i així s'hi pugui anar adaptant. Però és cert que no sempre és així i sovint ens trobem amb gossos que no han tingut una bona socialització i els comporta problemes de conducta.

A Vincle, t'ajudem a començar des de zero

T'ajudem?

Els nostres serveis

Educació canina

Treballem per a conèixer quines són les necessitats del teu gos i per arribar a aconseguir un bon vincle per poder avançar en la seva educació, tenint sempre en compte, les seves emocions i el seu benestar.

Modificació de conducta

Analitzem el problema fins trobar quina és la causa que li provoca la conducta "no desitjada". A partir d'aquí, treballem per corregir-la.

La família és molt important em aquest procés.

Assessorament adopció/compra

T'acompanyem i assessorem abans, durant i després de l'adopció o compra d'un nou membre caní en la família. Sempre pensant en el benestar del gos i la seva adaptació a la vostra manera de viure.